1Imagen de www.diariofemenino.com

Com envejo a la gent que no té problemes per dormir! Ells, que es fiquen al llit i cauen rendits en un somni profund en qüestió de segons. Per desgràcia, no tots tenim aquesta facilitat, i amb els anys, un insomni ocasional (dificultat per agafar el son) pot arribar a convertir-se en crònic.

Ja deveu saber l’important que és dormir les hores adequades, que en la vida adulta s’estima entre les 7 i 8 hores de somni. No dormir prou pot ocasionar greus conseqüència, perjudicant al sistema immunològic, el sistema nerviós, la coordinació, l’humor i la concentració, entre uns d’altres.

Però, atenció! Podem arribar a combatre l’insomni de manera natural. Us descric alguns consells o hàbits correctes per poder descansar a la nit:

  • Aconseguir un ambient que ens sigui agradable, amb un llit còmode, ventilar el dormitori, mantenir-ho a una temperatura adequada, sense llum ni sorolls. Dorm amb roba còmoda, neta i fresca.
  • No realitzis exercici tres hores abans d’anar-te a dormir, ja que, tot i els seus beneficis, a curt termini té un efecte reactivador.
  • Per ajudar a agafar el son, realitza activitats relaxants com llegir o escoltar música. Evita veure la TV o escoltar la ràdio des del llit.
  • Evita les migdiades de més de 15-20 minuts.
  • Evita prendre cafè, xocolata, o qualsevol altre estimulant en excés.
  • Sopa lleuger: el iogurt, la llet i el plàtan són rics en triptòfan que ajuda a agafar el son.
  • Intenta no menjar a la nit quan et despertis.
  • Evita prendre molts líquids abans d’anar-te a dormir.

 

1077072_77959023

 

I si encara no pots dormir…

Prova el ioga o la meditació de forma habitual, exercicis que ajudin a relaxar-te i agafar el son. Si malgrat tot segueixes sense poder dormir, pots recórrer a substàncies naturals com la Valeriana, la Melatonina, la Til·la o la Camamilla.

Com deia, l’insomni pot convertir-se en crònic, i si no aconseguim combatre-ho, hem de visitar a un especialista qui estudiï el nostre cas i pugui facilitar-nos, si és necessari, una teràpia personalitzada: el què funciona per a uns, no té perquè funcionar-li a la resta.

 

By Tania Rodríguez Yangüela