First aid kit

Els imprevists sempre sorgeixen quan menys te’ls esperes. Per això són “imprevists”. I encara que soni fatal dir-ho, “mai saps quan necessitaràs una farmaciola de primers auxilis a prop i, sobretot, ben equipat!”.

Per començar, i si no disposem d’absolutament res, podem optar per comprar una farmaciola ja equipada. Segurament, aquesta ja conté el més essencial. A partir d’aquí, hem de revisar què conté i personalitzar-ho afegint allò que normalment necessitem o les persones del nostre entorn més proper.

 

Quins són els principals articles per a una farmaciola estàndard?

1. Encara que sembli un pèl “freak”, és importantíssim enganxar una etiqueta en la farmaciola amb els contactes d’urgències. Tinguem-los sempre a la vista i que ens sigui fàcil trobar-los.

2. Materials per a cures i primers auxilis: termòmetre, tisores, pinces, guants d’un sol ús, tovalloletes netejadores, aigua oxigenada, benes, gases estèrils, esparadrap, cotó i tiretes.

FEC-botiquin3. Medicaments segons els mals. Hem de començar pels fàrmacs bàsics d’ús més comú tals com el paracetamol, l’ibuprofèn i l’aspirina. Com ja hem dit en articles posteriors, el paracetamol és indicat per al dolor i la febre de baixa temperatura; mentre que l’ibuprofèn, a més, és antiinflamatori.
Per a mals gàstrics, els més recomanat són els antiàcids (o més conegut com a Bicarbonat) o el omeprazol, encara que per a aquest últim és necessària la prescripció mèdica.
També poden ser d’ajuda els expectorants i fluïdificants, que milloren els símptomes respiratoris.
Per a possibles reaccions al·lèrgiques, serà vital disposar d’antihistamínics. Pomades d’ús cutani per a les cremades.
I finalment, i segons el clima o la zona on anem, és important comptar amb algun producte per a les picades.

Al marge d’aquests articles més o menys bàsics, la millor recomanació és sempre personalitzar la vostra farmaciola, aprovisionant-la amb tot allò que soleu necessitar o soleu prendre per alguna malaltia en particular. De la mateixa manera, és vital acompanyar els medicaments dels seus prospectes per tenir-los sempre a mà, i comprovar la seva data de caducitat abans de prendre’ls.

By Laura Vivas