580928_32800282

 

Sembla que estem vivint la moda del culte al benestar, i això està molt bé! Ens animem a practicar esport o altres exercicis de relaxació, però moltes vegades sense conèixer els seus objectius o beneficis per a la salut. Tenint en compte l’enrenou diari al que estem sotmesos, és molt recomanable practicar algun d’ells que siguin adequats a cada cas.

Recentment, he descobert el ioga: l’art de l’equilibri físic i mental. Amb ell practiquem un estirament actiu del cos, prenent consciència d’aquest en la seva globalitat, permetent corregir allò que cal ajustar. Relaxar cos i ment és el millor exercici de coordinació per aconseguir el benestar més complet.

 

 

o-YOGA-HEALTH-BENEFITS-facebook

 

Què ens aporta el ioga?

  • Disminueix l’estrès. Ens ajuda a relaxar-nos baixant els nivells de cortisol (l’hormona de l’estrès) i minimitza els nivells de preocupació.
  • Millora la nostra postura corporal i capacitat de flexibilitat. Augmenta, a més, l’equilibri, la força muscular, i evita malalties com l’artritis o dolor d’esquena.
  • Millora la respiració. Ens ensenya a respirar profundament a través del nas, amb el que omplim d’oxigen el nostre cos.
  • Millora la circulació sanguínia, especialment a les mans i en els peus.
  • Activa el sistema limfàtic. Amb les contraccions i estiraments realitzats amb el ioga, s’origina una activació del sistema limfàtic i, per tant, augmenta el drenatge del cos per lluitar contra infeccions, cèl·lules cancerígenes i fins i tot eliminar substàncies tòxiques de l’organisme.

 

By Tania Rodríguez Yangüela