consejos-resfriado-bebe

Ja és molt molest quan els adults estem constipats amb molts mocs, com imaginar-se pel que passen els nadons, que evidentment, la seva salut i benestar depenen dels “altres”.

Per a pares i mares primerencs és molt important comptar amb el suport de persones expertes que puguin aconsellar-vos com procedir davant determinades situacions que són “noves”, com per exemple, el primer refredat del teu nadó.

Tranquils! Hi ha remeis per a tot, i més per als mocs o refredats, que són molt freqüents en els més petits de casa.

 

El primer que haurem de fer és netejar el seu nas.

Hem de tenir molta cura de la neteja del nas del nadó tot retirant els moquets que veiem des de fora amb un mocador molt suau i sense pressionar amb força. És molt important fer-ho sobretot abans de cada presa, i així pugui menjar amb normalitat després de millorar la seva lliure respiració!

Per eliminar més profundament els seus moquets, existeixen instruments d’aspiració, molt útils per buidar el nas, però d’ús no gaire recurrent, ja que causen irritació a les fosses nasals. En cas de ser necessari, podem utilitzar la pera nasal, però no més de dues vegades al dia.

Seguidament, recomanem aplicar el suero fisiològic (de vegades amb l’ajuda d’una xeringa si està molt taponat). El procés és senzill: apliquem unes gotetes en un orifici del nas, mentre taponem suaument l’altre amb la mà; i repetim l’operació en l’altre orifici.

 

Sin-título-1

 

Altres remeis casolans?

Beure molt líquid és el millor remei per combatre els refredats, també en els nadons. En cas de donar-li solament el pit, aquest serà suficient per aportar-li tota la hidratació necessària. Però si el nen ja és més gran, és recomanable que begui més líquid que el del costum.

És molt habitual que els pugi la febre amb els refredats. Sempre que aquesta no sigui superior a 37 graus, podem estar tranquils però sempre altera, prenent-los la temperatura cada dues hores. En cas d’un augment de febre, haurem de recórrer al pediatre qui ens recomanarà el procediment més idoni per combatre els símptomes i millorar el seu benestar.

 

                 By Tania Rodríguez Yangüela